ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΕ
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ιστοσελίδα   www.iskecemuftulugu.org

Στις 8-11-2009 ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, μετείχε ως ομιλητής σε εκδήλωση με τίτλο  ¨ Η Ελλάδα και το μάθημα δημοκρατίας της Ε. Ε.¨ που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας. Η εκδήλωση ήταν από κοινού οργανωμένη από την κοινότητα Ερευνών Τουρκικού Κόσμου του πανεπιστημίου Μπίλκεντ (TÜDAT),  από τη νεολαία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης (BTTDD),  και από τον δήμο Κετσίορεν της Άγκυρας.  

Στο πάνελ την προεδρία του οποίου είχε η ειδικός για τα βαλκάνια του TÜRKSAM Γκιοζντέ Κιλίτς Γιασίν, η πρώτη ομιλία έγινε από τον υφυπουργό και αρμόδιο για τους Τούρκους του εξωτερικού Μπιρόλ Ντοκ. Μετά, έκαναν από μία ομιλία ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του δήμου Κετσίορεν Μουσταφά Αράτς και ο αντιπρόεδρος των Τουρκικών Εστιών Μπουλέντ Ακσόι

ΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ : ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μιλώντας πρώτος στο πάνελ ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ανέφερε στοιχεία για το στάτους της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης που αφέθηκε στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λοζάνης και είπε πως τα δικαιώματα της διαφυλάττονται από την συνθήκη. Ο Μουφτής Μέτε παρείχε πληροφορίες για τα προβλήματα στο θρησκευτικό πεδίο, εστιάζοντας στο θέμα του μουφτή και των βακουφίων. Περιέγραψε τις αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ. που σχετίζονται με τον συγχωρεμένο μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγκά και με τον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ. Ο Μουφτής Μέτε είπε πως δικάστηκε λόγω της ανακαίνισης του διπλανού στην μουφτεία κτιρίου. Σχετικά με το εκπαιδευτικό θέμα ο Μέτε ανέφερε πως παρά το ότι ο δήμος Φιλλίρας τρεις φορές ομόφωνα χορήγησε οικόπεδο ώστε η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Δ. Θράκης να κατασκευάσει γυμνάσιο, ο γραμματέας  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις τρεις φορές με διάφορες δικαιολογίες αρνήθηκε. Είπε επίσης πως από την μια παραβλέπεται το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία και από την άλλη κατασκευάστηκαν στον δήμο Φιλλίρας σε τέσσερα χωριά κρατικά νηπιαγωγεία. Τελείωσε λέγοντας πως σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Ελλάδα δεν είναι δυνατόν να μιλάει για δημοκρατία. 

Σχόλιο : Προσέξτε τις δύο φωτογραφίες από την εκδήλωση. Η πρώτη είναι από την ιστοσελίδα του Μέτε. Την δεύτερη τη βρίσκει κανείς ψάχνοντας στο δίκτυο. Ποιά η διαφορά ;  Ότι στην πρώτη φωτογραφία αυτός που ¨ανέβασε¨ την φωτογραφία στο άρθρο, επιμελημένα ¨έκοψε¨  την σημαία της τουρκικής δημοκρατιάς της Δ. Θράκης….

Advertisement

Ένα Σχόλιο to “ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: