ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΕ
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ

Ανακοίνωση του ψευδομουφτή Ξάνθης. http://www.iskecemuftulugu.org/haber.php?duyid=84

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2010 συνεργείο του κρατικού γαλλικού καναλιού TV Frans 3 μαζί με κάποια άτομα από την Ξάνθη που επιθυμούνε τον διαχωρισμό και την ταραχή, ήρθαν στο χωριό Θέρμες της περιοχής μας, και προκάλεσαν ένταση όταν χωρίς να ενημερώσουν και χωρίς άδεια, άρχισαν να βιντεοσκοπούνε το μειονοτικό τουρκικό δημοτικό σχολείο σε εκπομπή με τίτλο ¨Τα παιδιά από τα πομακοχώρια¨. Ο κόσμος του χωριού που πρόσεξε την βιντεοσκόπηση υπ΄αυτόν το τίτλο συγκεντρώθηκε μπροστά στο σχολείο και ζήτησε από το συνεργείο να σβηστούνε οι εγγραφές. Καθώς το συνεργείο επέμεινε να μην τις σβήνει, ο κόσμος κάλεσε την αστυνομία. Όταν ήρθε η αστυνομία και υπενθύμισε στο συνεργείο πως απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση στο σχολείο δίχως άδεια, υποχρεώθηκαν να σβήσουν τις εγγραφές από την κάμερα ενώπιον μιας επιτροπής. Αργότερα το γαλλικό συνεργείο αποχώρησε με αστυνομική συνοδεία. Μετά τις αντιδράσεις του κόσμου ενάντια στον Ιμάμ Αχμέτ που κατάγεται από το ίδιο χωριό και δεν ήθελε να αποχωρήσει μαζί με το συνεργείο, η αστυνομία τον απομάκρυνε από το χωριό.  

 Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτό, σε μια τόσο ήρεμη περίοδο, κάποιοι να έρχονται στην περιοχή και να κάνουν κινήσεις για να χαλάσουν την υπάρχουσα Ελληνοτουρκική φιλία. Εμείς δεν επιθυμούμε να χαλάσει αυτή η ωραία ατμόσφαιρα. Καταγγέλλουμε όμως σφόδρα τέτοιου είδους κακόβουλες δραστηριότητες καθώς και τους κακόψυχους που μετέχουν σε αυτές, που αρνούνται την εθνική μας ταυτότητα και προσπαθούνε να χαλάσουν το κλίμα ειρήνης και γαλήνης στην περιοχή.

Επίσης ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους ομογενείς μας από τις Θέρμες και τα γύρω χωριά που εκείνη τη μέρα ήρθαν και χωρίς να υποκύψουν στις προκλήσεις, έδειξαν με ψύχραιμο και δημοκρατικό τρόπο την αντίδραση τους.

Μουφτής Ξάνθης

Αχμέτ Μέτε

Σχόλιο : Όποιος ενδιαφέρεται για το τί έγινε θα τον διαφωτίσει λίγο η 2η ανάρτηση στην ιστοσελίδα http://tourkikanea.wordpress.com/page/2/

Advertisement

Χωρίς σχόλια to “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: