ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΕ
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΟΥ ΕΤΑΧΘΗ

Μπιρλίκ 12-8-2010

Στις 8 Αυγούστου ημέρα Κυριακή οργανώθηκε στο χωριό Σέλερο μια σημαντική εκδήλωση μαχιά. Δεν διέφυγε από το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε την τελετή, η οργανωμένη και τακτική προσπάθεια του κόσμου του χωριού. Συμμετέχοντας στην τελετή ο Μουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε, μίλησε και αναφέρθηκε σε σημαντικά σημεία. Ο Μουφτής Μέτε στην ομιλία του είπε : ¨Ως κοινότητα πάντα έχουμε ανάγκη από μια αντίληψη ενότητας και ομοψυχίας. Είναι ανάγκη αυτό να το αναπτύξουμε και στον ευλογημένο μήνα του Ραμαζανιού που έρχεται. Σε διαφορετική περίπτωση σημαίνει ότι η μειονότητα μας διαιρείται. Και η διαίρεση της σημαίνει εξαφάνιση. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η μειονότητα μας τελεί υπό την εγγύηση της συνθήκης της Λοζάνης. Η συνθήκη της Λοζάνης είναι μια συνθήκη που από ανέκαθεν εγγυάται τα δικαιώματα της μειονότητας μας. Εμείς μέχρι σήμερα αγωνιστήκαμε σε όλους τους φορείς της Ε.Ε. , για να μας αποδοθούνε τα θεμελιωμένα στην συνθήκη της Λοζάνης δικαιώματα. Και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μας. Τέλος, συγχαίρω τον κόσμο του χωριού και τους επιτρόπους για την διοργάνωση αυτής της έξοχης εκδήλωσης και εύχομαι επιτυχίες στις προσπάθειες τους.

Στους επισκέπτες της εκδήλωσης προσφέρθηκε πιλάφι και αριάνι. Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και ακόλουθοι του προξενείου, ο Μουφτής Ξάνθης και πρόεδρος της Συμβουλευτικής επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης κίνησης στον δήμο Ξάνθης Χουσείν Μπαντάκ και μέλη της κίνησης, ο πρόεδρος του κόμματος D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη του Δ.Σ. της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και πολλοί καλεσμένοι.

Σχόλιο : Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Εσύ βρε γελοίο κράτος που λές ότι υπάρχουν Πομάκοι και Ρομά μέσα στη Δυτική Θράκη, τι κάνεις για να αναδείξεις την ετερότητα τους ;

Advertisement

Χωρίς σχόλια to “ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΟΥ ΕΤΑΧΘΗ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: