ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΕ
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΡΑΝΙΟΥ

ΜΟΥΦΤΕΙΑ  ΙΣΚΕΤΣΕ

 Τα καθήκοντα των γονέων για την εκμάθηση του Κορανίου

 Πρωτίστως πρέπει να γνωρίζουμε ως κύριο καθήκον την εκμάθηση της τουρκικής κουλτούρας, του ιερού βιβλίου και της θρησκείας στα παιδιά μας. Αυτά πρέπει να μάθουν το Κοράνι και για το σκοπό αυτό να παρακολουθούνε τα φροντιστήρια διδασκαλίας του Ιερού βιβλίου που λειτουργούνε υπό την αιγίδα της μουφτείας μας. Όπως σκεφτόμαστε την απόκτηση της επίγειας ζωής των παιδιών μας, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να φροντίζουμε και για την αιώνια ευτυχία τους, για να είναι σώφρονες πιστοί σε αυτήν τη ζωή.Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο απ΄αυτόν που διαθέτουμε στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις, για την εκμάθηση του Κορανίου, την κατανόηση και την διδασκαλία του στα παιδιά μας.Μπορούμε να επωφεληθούμε από CD περιέχουν την διδασκαλία του Κορανίου σε περίπτωση  που υπάρχει υπολογιστής.Τα μικρά παιδιά αποτυπώνουν τα γεγονότα και τις κινήσεις που εξελίσσονται στις οικογένειες τους. Γι΄ αυτό το λόγο στην καθημερινότητα μέσα στις οικογένειες μας, δεν πρέπει να απομακρυνόμαστε από την τουρκική κουλτούρα, τη θρησκεία μας, τα από τα ήθη και έθιμα μας. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτό το περιβάλλον με μεγάλη ευχαρίστηση θα θέλουν να γνωρίσουν τις θρησκευτικές και εθνικές καταβολές τους

 Τα παιδιά των γονέων που παρακολουθούνε τις ροζ σειρές και τα ανούσια προγράμματα, δεν είναι δυνατόν να ανατραφούνε με την αγάπη προς το Κοράνιο. Τα παιδιά τέτοιων οικογενειών θα διαπαιδαγωγούνται  μόνο με το πνεύμα του Pokemon του Superman και του Himen και θα ζούνε με τα προβλήματα που προκύπτουν από την θεώρηση ως ειδώλων αυτών των προτύπων. Όπως δεν είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά που έχουν έφεση προς τα παραπάνω αναφερόμενα πρότυπα να αγαπήσουν τον προφήτη και το Κοράνι, δεν μπορούνε και να επιδείξουν πίστη στις αρχές των ιερών κανόνων.

 Όπως επιδεικνύουμε ενδιαφέρον για την μόρφωση στα σχολεία και την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας στα φροντιστήρια των παιδιών μας, όμοια οι γονείς πρέπει να φροντίζουν και να επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την εκμάθηση των αρχών της θρησκείας μας και της κουλτούρας μας στέλνοντας τα στα μαθήματα εκμάθησης του Κορανίου. Συν τω χρόνω θα γίνει αντιληπτή η επιμονή μας προς την κατεύθυνση αυτή. Σε περίπτωση που τα παιδιά μας τα αναγκάζουμε να πάνε μόνο για το θεαθείναι, θα είναι σφάλμα να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα από την παρακολούθηση των φροντιστηρίων εκμάθησης Κορανίου.

 Επιβάλλεται εμείς οι γονείς να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στον εκπαιδευτικό και να δείχνουμε συνεχές ενδιαφέρον για την πορεία της εκμάθησης. Υποχρέωση των γονέων είναι να εφιστούνε την προσοχή, στους εκπαιδευτικούς που δεν εκπληρώνουν πλήρως τα καθήκοντα τους, και αν είναι ανάγκη να προβαίνουν σε παράπονα στην μουφτεία μας. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας με αγάπη και να τα πλησιάζουμε με το ίδιο πνεύμα για να μαθαίνουν το Κοράνι και τις θρησκευτικές μας αρχές. Επίσης να τα παροτρύνουμε με διάφορα δώρα.

 Μέσα στην οικογένεια πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να αφιερώνουμε έστω μισή ώρα για την ανάγνωση περικοπών από το Κοράνιο και να αναπτύσσουμε συζήτηση γύρω από το θέμα που πραγματεύονται. Με τη σειρά τους τα παιδιά μας αν αναλαμβάνουν τη συνέχιση αυτής της ενέργειας μας θα είναι αισθητή η επικράτηση μιας πνευματικής αύρας μέσα στα σπίτια μας.

 Αν θέλουμε να διαβιώνουμε ως Τουρκομουσουλμάνοι στην Δ.Θράκη, όση σημασία δίνουμε στην θρησκεία μας, άλλο τόσο πρέπει να επιδεικνύουμε ενδιαφέρον για την ωραία μητρική μας γλώσσα την τουρκική. Πρέπει να ομιλείται η τουρκική μέσα στην οικογένεια και σε κάθε έξοδο μας στους δρόμους.

 Αυτά όλα που αναφέρουμε δεν πρέπει να είναι εφήμερα και πρόσκαιρα, αλλά να ακολουθούνται πάντοτε και παντού. Η συνέχιση αυτής της πορείας θα μας εξασφαλίσει μια κατάσταση συνεχούς ευφορίας μέσα στην οικογένεια μας. Θα μειωθούνε οι οικονομικές δυσχέρειες και θα ζούμε την ευσπλαχνία και την αφθονία ως ραγδαία εκδήλωση από τον Παντοδύναμο. Παρακαλώ εφαρμόστε τα

 Αχμέτ Μέτε

Μουφτής Ισκέτσε

 

Σχόλιο : Φυσικά δεν λέει τίποτε για τα μέλη της μειονότητας που δεν έχουν μητρική γλώσσα την τουρκική. Εδώ δεν λέει η Ελλάδα, ο Μέτε θα πει ;

 

 

 

Advertisement

Χωρίς σχόλια to “ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΡΑΝΙΟΥ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: