ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΕ
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΙΡΑΜΙ

 

Τμήμα του μηνύματος του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε για το μπαϊράμι 2009

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αυτό το πρωινό μπαϊραμιού θέλω να σχολιάσω κάποια θέματα που αφορούν την Τουρκική Μειονότητα της Δ. Θράκης. Όπως ξέρετε δεν μπορέσαμε να γιορτάσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό αυτό το άγιο Ραμαζάνι. Οι δυνάμεις του κακού που θέλουν να χαλάσουν το περιβάλλον γαλήνης και ειρήνης έριξαν τη σκιά τους σε αυτόν τον μήνα του αγίου Μπαϊραμιού. Με τις μεσαιωνικές απαίσιες πράξεις τους είναι φανερό πως θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον γαλήνης, φιλίας και εμπιστοσύνης στο οποίο Έλληνες χριστιανοί και Τούρκοι μουσουλμάνοι ζούμε μαζί. Πρώτα κάηκε η μικρή εκκλησία στην περιοχή Χαλίλαγά στο χωριό Θέρμες, ακολούθως έγινε προσπάθεια να πυρποληθεί το τζαμί στους Τοξότες και τέλος τραβήχτηκε και όπλο ενάντια στον απαραίτητο για το Μπαϊράμι μας νταβουλτζή  επειδή κάποιος ενοχλήθηκε από τον ήχο του.
Εμείς ως Τούρκοι της Δ. Θράκης είτε πρόκειται για εκκλησία, είτε για συναγωγή, είτε για τζαμί, σεβόμαστε κάθε ιερό χώρο χωρίς θρησκευτικές διαφορές. Πάντα ήμασταν υπέρ της αγάπης, της φιλίας, της ειρήνης και της ανεκτικότητας. Θέλω να πω ανοιχτά, πως υπάρχουν πολλά σημάδια πως κάποιοι θέλουν να μας φέρουν σαν λαούς σε σύγκρουση τον έναν ενάντια στον άλλο. Το καθήκον μας είναι όπως μέχρι τώρα, έτσι και στο μέλλον φερόμενοι ψύχραιμα, να μην αρπαζόμαστε από τις προκλήσεις των δυνάμεων του κακού. Ελπίζω πως το συντομότερο δυνατό, οι διαπράξαντες αυτές τις απαίσιες πράξεις, θα προσαχθούνε στην δικαιοσύνη και θα βρούνε την τιμωρία που τους πρέπει.

 Αξιότιμοι αδερφοί μου

Ένα άλλο θέμα είναι ότι με την είσοδο μας στο νέο εκπαιδευτικό έτος 2009-2010 τα εκπαιδευτικά προβλήματα βαίνουν προς το χειρότερο. Τα παιδιά μας αντί των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, έρχονται σε επαφή μόνο με την ελληνική γλώσσα και αντιμετωπίζουν την χριστιανική προπαγάνδα. Φανερή είναι και η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Τουρκικά δημοτικά μας. Τα παιδιά μας στην Ξάνθη αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια για να μην πάνε στο μειονοτικό σχολείο. Η κατάσταση στην μέση εκπαίδευση και στα λύκεια είναι ακόμα χειρότερη. Προσπαθούνε με διάφορες μεθόδους, τα παιδιά μας  αφού απομακρυνθούνε από αυτά τα σχολεία μας, να οδηγηθούνε στα ελληνικά σχολεία. Με αυτές τις ύπουλες μεθόδους αδειάζουν τα μειονοτικά σχολεία μας και κλείνουν. Στοχεύοντας έτσι, αφού απομακρυνθούνε οι νέοι μας από τα θρησκευτικά και εθνικά τους χαρακτηριστικά, να αφομοιωθούν.

Γι΄αυτό αγαπητοί μου φίλοι, για να μην χάσουμε τους νέους μας που αποτελούνε το μέλλον της κοινωνίας μας, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να εκπληρώσουμε το καθήκον που μας αναλογεί. Πρέπει να αναθρέψουμε τα παιδιά μας ως άτομα που ξέρουν την θρησκεία τους και έχουν μάθει τα εθνικά τους χαρακτηριστικά. Να μην ξεχνάμε πως οι μανάδες και οι πατεράδες θα λογοδοτήσουν για αυτό στον  μεγάλο Θεό. Για αυτό πρέπει να σταθούμε με ευαισθησία σε αυτό το θέμα.    

Άγια μου αδέρφια

Το τελευταίο θέμα είναι οι πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στις 4-10-2009. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει σαν Τούρκοι της Δ. Θράκης, κινούμενοι στην κατεύθυνση των αποφάσεων που πήρε η Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δ. Θράκης, να κάνουμε χρήση της ψήφου μας στηρίζοντας τα ίδια μας τα αδέρφια. Αν οι Έλληνες ψηφοφόροι μπορούν και στηρίζουν τους ομόθρησκους και ομοεθνείς, τους μη δίνοντας σε κανέναν ούτε μια σκισμένη ψήφο, τότε κι εμείς πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι για να μην φερθούμε χαλαρά και δώσουμε μια προσβλητική για την υπερηφάνεια μας εικόνα. Ακόμα και η αναφορά των Τουρκικών ονομάτων στην Ελληνική βουλή αποτελεί στοιχείο υπερηφάνειας για τους Τούρκους της Δ. Θράκης.

……………………………………………………………..

…………………………………………………………

Μουφτής Ξάνθης

Αχμέτ Μέτε

Advertisement

Χωρίς σχόλια to “ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΙΡΑΜΙ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: